زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

افشای توطئه فرعونیان (قرآن)





توطئه فرعونیان، به وسیله مؤمن آل فرعون افشا گردید.


۱ - توطئه قتل حضرت موسی



آشكار ساختن توطئه قتل موسی علیه‌السلام از سوى فرعونيان، به وسيله مؤمن آل‌فرعون:
وجاء رجل من اقصا المدینة یسعی قال یـموسی ان الملا یاتمرون بک لیقتلوک...((در اين هنگام) مردي از نقطه دور دست شهر (از مركز فرعونيان) با سرعت آمد و به موسی گفت اي موسي اين جمعيت براي كشتنت به مشورت نشسته‌اند، فورا (از شهر) خارج شو كه من از خيرخواهان توام.) در اینکه اسم مؤمن آل فرعون چیست اختلاف است، برخی گفته اند اسم او حزقیل بوده و برخی دیگر گفته اند اسم او شمعون یا سمعان بوده است.
در تفسیر قمی مى گوید: موسى همچنان نزد فرعون با ناز و نعمت زندگى مى کرد، تا به حد بلوغ و مردى رسید، و موسى (علیه السلام ) در این مدت با فرعون گفتگو از توحید مى کرد، و فرعون سخت او را از این سخنها باز مى داشت ، تا آنکه تصمیم گرفت او را از بین ببرد، موسى ناگزیر از کاخ او بیرون گشته ، و وارد شهر شد، در شهر دو نفر را دید که یکدیگر را کتک مى زدند، یکى در دین موسی بود، و دیگرى در دین فرعون، آن مردى که در دین موسى بود موسى را به کمک طلبید، موسى (علیه السلام ) او را کمک کرد، و دشمنش را سیلی زد، ولى همین سیلى به زندگى او خاتمه داد، ناگزیر موسى در شهر متوارى شد.

۱.۱ - افشای قتل قبطی


مسأله کشته شدن یکى از فرعونیان به سرعت در مصر منعکس شد و حضرت موسی متوجه شد که ماجراى دیروز افشا شده است. ماجرا به فرعون و اطرافیان او رسید و تکرار این عمل را تهدیدى بر وضع خود گرفتند، جلسه مشورتى تشکیل دادند و حکم قتل موسى صادر شد. در این هنگام یک حادثه غیر منتظره موسى را از مرگ حتمى رهائى بخشید و آن اینکه مردى از نقطه دور دست شهر (از مرکز فرعونیان و کاخ فرعون ) به سرعت خود را به موسى رساند و گفت اى موسى این جمعیت براى کشتن تو به مشورت نشسته اند، فورا از شهر خارج شو که من از خیرخواهان توام.

۲ - پانویس


 
۱. قصص/سوره۲۸، آیه۲۰.    
۲. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان، ج۷، ص۴۲۵.    
۳. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۱۶، ص۲۸.    
۴. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۶، ص۵۱.    


۳ - منبع



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۴، ص۱۱۳، برگرفته از مقاله «افشای توطئه فرعونیان».    


رده‌های این صفحه : آل فرعون | افشاگری | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.